Ta in utomstående hjälp

Du som har en egen firma vet att du kan inte fylla alla funktioner på företaget. Du har inte tid eller kompetens för att göra allting och det är bara att inse att vissa saker behöver du hjälp med.

Redovisning och deklaration

Att prata med Skatteverket är verkligen som att kliva in i en helt annan värld där de pratar ett främmande språk. Trots att du har och driver ett företag är det mycket begärt att du ska kunna alla skattelagar och hur man gör en korrekt redovisning. Det finns företag som endast detta, så det är ju en god indikation hur mycket jobb det innebär att deklarera sitt företag. Hitta en bra redovisningsfirma som kan ta hand om bokslut och deklaration. Tur nog behöver detta inte vara platsbaserat. Det här samarbetet kan ske över stora avstånd, med telefon och mail kan ni kommunicera lika bra som om ni satt i samma rum. Därför kan du be om referenser från hela landet. Och om det visar sig att den som är bäst på deklaration sitter i Borlänge och du har firman på Öland, spelar det ingen roll och ni kan jobba tillsammans ändå.

Rekrytering

Schemat är ofta hårt pressat på ett företag, speciellt ett nystartat som precis börjar få in kunder. Plötsligt finns det inte tillräckligt med timmar på dygnet för att göra alla kunder nöjda. Du behöver hjälp, du behöver fler anställda. Och du har inte tid att intervjua och leta dina nya medarbetare. Hitta ett rekryteringsföretag med goda referenser. Här är du dock mer begränsad eftersom företaget borde ha en lokal anknytning. De måste veta hur marknaden ser ut där du är aktiv och vilka kanaler de ska använda för att hitta rätt person för din firma. Din rekryteringsfirma kommer att hitta passande människor och du kan välja om du ska anlita dem direkt eller gå längre med några intervjuer och själv titta på deras bakgrund.